onsdag, mars 04, 2009

Ingen utökning av vegetariska maten i skolan

Idag behandlade kommunstyrelsen mp/v-motionen om att utöka den vegetariska maten i skolan. Kommunstyrelsens förslag till fullmäktigebeslut är extremt vagt. Det hade varit rakare att från majoritetens sida avslå motionen, istället för att gömma sig bakom diffusa skrivningar. Under ärendeberedningen har framförts en lång rad av osakliga argument; som att vegetarisk mat skulle vara dyrare, att ekologisk mat skulle vara dåligt ur klimatsynpunkt och att vegetarisk mat inte är fullgott ur näringssynpunkt. Att det redan idag serveras olika vegetariska rätter i skolan, t ex pannkakor, potatisbullar och grönsakssoppa, verkar man inte riktigt inse, och än mindre tycks man känna till den uppsjö som finns av vegetariska goda och näringsriktiga rätter. Borgerliga fullmäktigeledamöter uppmanas därför att studera vegetariska kokböcker. Falafel, quornbiffar och ytterligare 580 vegetariska recept finns t ex här för de borgerliga fullmäktigeledamöter som snarare vill ansluta till mp/v-receptet än att gå på kommunstyrelseförslaget.
Affärsverksamhet bloggar

2 Comments:

Blogger Johan Lundqvist said...

Skriver dom verkligen att det inte är ett näringsriktigt alternativ? Det är ju helt makalöst. Man upphör aldrig att förvånas...

1:35 em  
Blogger Niclas Malmberg said...

Nej, det är inte med i det skriftliga underlaget till fullmäktige, utan har varit ett av argumenten - bland övriga argument kan nämnas att Cecilia Forss (m)menade att vegetarisk mat riskerade att bli dyrare, och att Gunnar Hedberg (m) menade att ekologisk mat skulle vara dåligt ur klimatsynpunkt.

3:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home