onsdag, mars 25, 2009

Ytterligare en manlig chef

Nu står det klart att även nästa chef som rekryteras är man, och den borgerliga majoritetens obrutna svit av att under mandatperioden ENBART anställa manliga chefer fortsätter därmed. Hur kan folkpartiet finna sig i det? Partiet har ju tidigare framhållit att man till skillnad mot moderaterna har ett jämställdhetsperspektiv. Moderaten Gunnar Hedberg låtsas i och för sig som alliansen tänker på frågan när han i UNT uttalar "Vi är väl medvetna om problematiken. Vi jobbar till exempel hårt med olika chefsprogram för att uppmuntra kvinnor att ta steget vidare till chefsnivå. Tyvärr har vi inte lyckats än." Ett understatement när man de facto har anställt nio manliga chefer i rad, trots att det också funnits meriterade kvinnor. Ännu mer förvirrande är det när Hedberg i samma artikel står: "Men kommunstyrelsens ordförande Gunnar Hedberg (M) vill se en bättre samordning kring lönesättningen av de kommunala vd-lönerna. Han menar att kommunstyrelsens politiker som också sitter i holdingbolaget Stadshus AB, ägare till alla aktiebolag, borde få större insyn i vd-lönerna.
- Vi politiker i kommunstyrelsen har kontroll över kontorschefernas löner, varför skulle vi då inte kunna påverka vd-lönerna... Både kontorscheferna och aktiebolagen har ju Uppsala kommun som arbetsgivare, säger han." Just det förslaget har Miljöpartiet lagt i Stadshus AB, men då bifölls det inte!
Affärsverksamhet bloggar

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Niklas, visst är det äckligt med alla manliga chefer. Såg nyss en föreläsning med experimentella data om varför det blir sådär, till och med när de godaste intentioner finns. Experimenten finns beskrivna i Virginia Valians bok "Why so slow", men jag kan berätta för dig nästa gång vi ses också. //Julia

8:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Sorry, jag menar Niclas.

8:01 fm  

Skicka en kommentar

<< Home