onsdag, mars 12, 2008

Frågan om Ärna flygplats i praktiken avgjord!

Kommer just från ett möte om Ärna flygplats - och ser att UNT också hunnit skriva om mötet här. Det kanske mest intressanta med mötet var att flera centerpartistiska politiker bevistade mötet, och deklarererade sitt motstånd mot ett bullrande lågprisflyg i närheten av var de och många andra bor. Visst, formella beslut måste tas, men jag bedömer att det med all sannolikhet är frågan nu i praktiken avgjort - en majoritet av politiker inom Uppsala kommun säger nej till lågprisflyg på Ärna, och eftersom Fortifikationsverket uttalat att man är beredda att sälja marken till Uppsala Air enbart om Uppsala kommun uttalar att det är av samhällsintresse finns inga förutsättningar för Uppsala Air att kunna bedriva någon verksamhet på Ärna!!!
Affärsverksamhet bloggar

3 Comments:

Blogger uppsalaair said...

Håller med om att den stora behållningen av mötet var att höra Centerns Ingmar Jansson så tydligt deklarera sitt motstånd.
Hoppas att du har rätt i din bedömning i övrigt, att det blir ett nej från kommunen. Törs dock inte hoppas för mycket än,. utan kommer nog även fortsättningsvis att känna viss oro.

9:41 fm  
Blogger Niclas Malmberg said...

Fortsatt oro finns skäl att känna, men också vetskap att om opinionsbildningen mot lågprisflyget är fortsatt framgångsrik kommer det kunna fälla avgörandet att en majoritet politiker säger NEJ!

9:18 fm  
Blogger Mattias Sjölund said...

Detta skrev du den 12 mars 2008. I kväll får vi se om du har rätt.

1:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home