onsdag, februari 27, 2008

Informationsprojekt kring positiv syn på det mångkulturella samhället genomförs

Vid valet 2006 visade det sig att så många uppsalabor röstat på Sverigedemokraterna att partiet fick mandat i kommunfullmäktige. Miljöpartiet tog därför initiativ till en motion med förslag om att initiera ett informations- och kompetensprojekt som sprider fakta samt värderingar som rör antirasism, alla människors lika värde och positiv syn på invandring. Ambitionen var att få med sig alla fullmäktigepartier som bejakar det mångkulturella samhället. Så blev icke fallet. Företrädare för socialdemokraterna, vänsterpartiet och kristdemokraterna ställde sig bakom motionen, medan företrädare för moderaterna, folkpartiet och centerpartiet valde att avstå. i Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade dock föreslå fullmäktige bifalla motionen. Sällan har jag blivit så glad över att en enskild motion bifalles. Det är utomordentligt starkt om vi tillsammans kan visa ett gemensamt avståndstagande mot all form av rasism, och på det sätt som föreslås i motionen samla krafterna för att förmedla vad ett mångkulturellt samhälle faktiskt handlar om. Uppsala kommun vidtar redan en rad insatser för att motverka rasism och diskriminering. Den antidiskrimineringsbyrå som inrättades förra mandatperioden har hjälpt många som på olika sätt utsatts för diskriminering, och informations- och utvecklingsinsatser genomförs löpande inom kommunens organisation. Men för att kunna motverka antidemokratiska och rasistiska strömningar krävs att kommunen når ut bredare i samhället, på det sätt som motionen föreslår.
Affärsverksamhet bloggar

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Helt j-la otroligt! Rena diktaturfasonerna att en kommun skall bedriva politisk propaganda!

Kan ju glädja dig med att den här "informationskampanjen" redan har haft effekt. Hade inga som helst planer att rösta på SD, men efter din insats så lär de få min röst nästa gång.

7:47 em  
Blogger Joakim Larsson said...

Vore det inte enklare och mer ärligt om du bara äskade mer partistöd?

11:00 em  
Blogger Niclas Malmberg said...

Det har inget med partistöd att göra - utan att manifestera vad ett mångkulturellt samhälle handlar om. Diskrimineringsbyrån som mp var med och tog initiativ till för några år sedan överhopas av diskrimineringsärenden, vilket visar att det finns ett uppenbart problem att hantera - och även ni som kommenterat min blogg måste väl mena att diskriminering måste stävjas på alla sätt?

10:20 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag håller ju med anunymous att även min röst kommer sitta stenhårt på SD vid nästa val, tack vare att just dessa motioner och allt PK i media försöker få mig att tycka annorlunda. Fri rösträtt så länge du rösta efter samhällets normer =)

Till niclas: Jag håller helt med om att diskrimineringen måste stävjas, fast jag tycker att vi taggar ner lite med invandrarna och ser lite till "Svenssons" personliga intressen också innan han försvinner helt och byter namn till Mustafa för att få den uppmärksamhet han behöver i samhället..

9:54 fm  
Blogger Joakim Larsson said...

Ja, du vill driva partipolitik med ytterligare hjälp från skattemedel. Det är partistöd.

Min syn på diskriminering hittar du här.

11:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home