tisdag, februari 05, 2008

Kolla debatter!

Igår debatterade jag mot Mattias Sjölund (Uppsala Air) i Radio Uppland, och idag på UNT:s web. Debatterna kom att fokusera på lite olika frågor - så spana gärna in båda debatterna; och kom med kommentarer! Det intressantaste i radiodebatten var nog att Uppsala Air framhåller att kommunens krav om att begränsa flygverksamheten 07.00-19.00 är omöjligt att leva upp till.
Affärsverksamhet bloggar

5 Comments:

Blogger Mattias Sjölund said...

Det är OK att du gärna kallar det Kommunens krav, men faktum är att det rör sig inte om ett Kommunalt krav utan snarare ett önskemål. Det är den sökande som anger vilka öppettider man önskar, det är Länsstyrelsen som avgör lämpligheten. Således inte du eller övriga i opposition.

12:37 em  
Blogger Niclas Malmberg said...

KS-beslutet från 2005 finns det på www.flyglarm.se/kommunstyrelsen.pdf

Där det bland annat anges ”För att minska den upplevda störningen från civil flygverksamhet – som till skillnad från försvarets flygrörelser sker mer utspritt över veckan och över dygnet – bör flygplatsens öppettider dessutom begränsas till dagtid, dvs mellan ca 07.00-19.00”

Detta är således ett kommunalt krav. Om länsstyrelsen väljer att beakta kommunens krav eller inte är en annan fråga.

1:19 em  
Blogger Mattias Sjölund said...

Se: http://mattiassjolund.blogspot.com/2008/02/miljpartiet-ett-parti-med-13-fel.html

1:47 em  
Anonymous Anonym said...

Det är nog bara du Niklas som tolkar ett "bör" i kommunstyrelsens beslut till "kommunalt krav". Argumentera gärna för ditt nej, men använd korrekta argument, annars förlorar du bara i trovärdighet i frågan.

8:53 em  
Blogger Niclas Malmberg said...

Eftersom jag var med när beslutet togs (även om jag reserverade mig mot det) vet jag innebörden av det. Som remissinstans framhåller kommunen vilken inriktning man vill se, men eftersom det inte är kommunen som äger frågan kan det inte egentligen formuleras skarpare. Sedan beslutet togs 2005 har dock den politiska inriktningen skärpts ytterligare, socialdemokraterna ansluter ju nu till mp-linjen om att inte heller acceptera flyg 7-19, och inom de borgerliga partierna finns diskussion om att också ansluta till en sådan linje. När länsstyrelsens remiss kommer blir det således en fråga om det alls finns något kommunalt stöd för lågprisflyg på Ärna.

8:31 fm  

Skicka en kommentar

<< Home