tisdag, mars 04, 2008

Miljöpris utdelade

Vid Miljöpartiet de Grönas årsmöte i Uppsala kommun hedrades årets miljöprismottagare. Miljöpriset delas i år mellan professor Sven Israelsson och docent Conny Larsson, för deras arbete med att föra ut fakta angående den bullerproblematik som en civil flygplats på Ärna skulle ge upphov till, samt aktionsgruppen Klimax för deras arbete med att på olika sätt uppmärksamma frågan om civil flygplats på Ärna, genom bl a flygbladsutdelning och aktioner. Tillsammans har årets miljöpristagare lyckats skapa en stark opinion mot civilflyg på Ärna, genom att med olika grepp vända sig till olika grupper. Den breda opinion som nu finns mot lågprisflyg på Ärna, inte minst inom de politiska partierna i Uppsala, är en effekt av det arbete som miljöpristagarna lagt ner så mer värdiga miljöpristagare är svåra att finna!
Affärsverksamhet bloggar

1 Comments:

Blogger uppsalaair said...

Mycket värdiga pristagare!
Klimax har i sina mer spektakulära aktioner bidragit till att det globala koldioxidproblemet hamnat i den bredare allmänhetens medvetande.
Sven Israelsson och Conny Larsson sprider kunskap om ett viktigt lokalt miljöproblem med den planerade flygplatsen vid Ärna, flygbuller. Genom att man bjudits in att tala för flera föreningar i Uppsala, även lokalföreningar för allianspartierna, har man genom sin vetenskapliga bakgrund utan tvivel bidragit till en tilltagande skepsis inför Ärnaplanerna.
Mattias Sjölund gör på sin blogg bort sig totalt då han i sin kommentar till SNF-mötet i Gamlis ifrågasätter trovärdigheten i bullerforskarnas information kring hur bullerutbredning påverkas av väderförhållanden! Förtroendet för Israelsson och Larsson är stort, även inom de partier som tidigare varit ohämmat entusiastiska för Uppsala airs planer. Man får bara hoppas att allt fler läser Sjöströms blogg så att de inser vilken oseriös aktör han är!

2:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home