torsdag, maj 22, 2008

Spårvagnar och förbättrad skola i mp:s budgetförslag

Idag presenterade miljöpartiet budgetförslaget inför fullmäktigebeslut i juni. Några saker skiljer sig mycket mot borgerlighetens budget:

* Miljöpartiet avsätter 800 miljoner kronor för att påbörja investering i spårvagnsnät.
* Miljöpartiet förslår att den generella nedskärningen om 1 procent på all kommunal verksamhet plockas bort, och tillför i stället 70 miljoner kronor mer än majoriteten till pedagogisk verksamhet för att kunna minska gruppstorlekarna inom barnomsorgen och öka lärartätheten i skolan.
* Miljöpartiet föreslår moratorium mot ytterligare exploatering av grönområden i staden.

Läs hela budgetförslaget på vår hemsida: www.mp.se/uppsalakommun
Affärsverksamhet bloggar

3 Comments:

Blogger Mattias Sjölund said...

Miljöpartiets skuggbudget har idag presenterats. Bland annat har anslag på 800 miljoner kronor gjorts för spårbunden trafik. Detta är en god början, men hur har de tänkt att finansiera detta projekt egentligen, ett projekt som åtminstone kommer att kosta 1,5 miljarder? Det finns god anledning att anta att en delfinansiering från staten förmodligen kommer att dröja, kanske både 7 och 10 år. En PPP lösning skulle däremot lösa situationen inom en betydligt kortare tidsram, kanske redan inom tre till fyra år och därför avsevärt mycket snabbare bidraga till att luftkvaliteten i innerstaden kraftigt förbättrades.

11:11 em  
Blogger Mattias Sjölund said...

Av deras skuggbudget framgår även att man vill att uppsalas invånare, att vi som bor här, skall ha förtroende för demokrati för att i samma dokument förtrycka den demokratiska ordningen genom att på olika sätt försöka sätta stopp för Uppsala Flygplats (6 ggr) och Fullerö vid 2 tillfällen. Detta skall ske genom direktiv till olika nämnder, bland annat byggnadsnämnden. Hur definierar Miljöpartiet demokrati?

12:16 fm  
Blogger Niclas Malmberg said...

Vi definierar demokratin i kommunen så att kommunfullmäktige är kommunens högsta politiska organ, direktvalt av uppsalaborna. Det kommunfullmäktige beslutar har nämnderna sedan att utföra. Viktiga principiella frågor ska avgöras av kommunfullmäktige.

Angående PPP har jag och miljöpartiet inga problem med det. Visa oss en förmånlig PPP-lösning så gör vi gemensam sak!

9:19 fm  

Skicka en kommentar

<< Home