torsdag, augusti 10, 2006

Känsloladdad presskonferens

Idag hade Uppsala besök av Gustav Fridolin, med ett fullspäckat schema för dagen. Den mest känsloladdade stunden kom under en presskonferens där jag och Gustav hade med oss Hedia Metto (miljöpartist och flyktning från Libanon på 80-talet) för att presentera förslag till hur Sverige och Uppsala genom vänortssamarbete kan stödja människor i Libanon och Palestina. Hedia hade varit i Libanon när Israel började bomba och gav en ögonvittnesskildring och beskrev lidandet så att inget öga var torrt i lokalen. Jag tror aldrig jag sett journalister och fotografer gråta vid en presskonferens i Uppsala förr.

Vad miljöpartiet kommer att göra nu är bl a att föreslå att Uppsala inrättar vänortssamarbete med Jenin i Palestina. Att knyta vänskapsband mellan en stad i välstånd och männsikor i förtryckta länder kan vara ett sätt att öka vår förståese för situationen och samtidigt möjligtvis få regimen att lätta på trycket, medveten om att omvärlden ser på.

Det är inte utan att de frågor vi kämpar med lokalt i valrörelsen känns fjuttiga i jämförelse med de enorma problem som finns i omvärlden!
Affärsverksamhet bloggar