lördag, februari 16, 2013

Debatt om nytt förslag till bro invid Studenternas

Vad gör alliansmajoriteten när Länsstyrelsen säger nej till förslag om ny fyrisåbro? Ritar om förslaget lite och försöker igen! Läs mer i dagens UFT!
Affärsverksamhet bloggar

torsdag, februari 07, 2013

9 av 10 KS-ordföranden vill inte ta emot färre flyktingar

Sveriges väl hårdast vinklande tidning, Dagens samhälle, drämmer idag till med rubriken att bara 2 av 10 KS-ordföranden vill ta emot fler flyktingar. Granskar man statistiken ser man att det är mer relevant att vända på ingången, ty enbart 10 procent vill minska tillströmningen medan mer än dubbelt så många, 24 procent, vill öka den. Att de allra flesta är nöjda med situationen som den är nu är föga uppseendeväckande, att vara nöjd med vad man har när man inte vet vad en förändring kommer innebära är ju en sorts normaltillstånd, absolut inget som kan tolkas som att man tror att en förändring skulle vara problematisk. Rubriksättningen får istället ses i ljuset att herr Edman ville ha något på nyhetsplats till sin egen illa maskerade hyllningstext till SD. Men när han på samma uppslag avfärdar klimatfrågan som något MP arbetar med för att vädja till väljares emotionella sidor - inte för att det finns ett reellt problem att hantera - då går det så långt att jag hade sagt upp min prenumeration om jag haft något. Problemet med den här typen av tidningar som delas ut vare sig mottagaren vill eller inte är ju att den kvalitetskontroll som en aktiv prenumerantion innebär inte finns.
Affärsverksamhet bloggar

lördag, februari 02, 2013

Engagerande kombination

Uppsala Fria publicerar idag en debattartikel om köttskatt. Visst, ingen lokal fråga. Men efter jordbruksverkets rapport har debatten varit het även i Uppsala. Kombinationen skatt och mat är tydligen bland det mest engagerande som går att uppbringa.
Affärsverksamhet bloggar

fredag, februari 01, 2013

Fortsatt fyrspårsdebatt

Vid trafikberedningens möte var vi återigen fullständigt ense över partgränserna om att fortsätta ligga på för utbyggnad till fyra spår söder om Uppsala. Lite märkligt måhända att då samtidigt i UNT behöva debattera frågan vidare mot en folkpartist...
Affärsverksamhet bloggar