måndag, januari 30, 2012

Årsmöte för Vattholma i samverkan

Vattholma i samverkan kallar till årsmöte, 20 februari 18.30 i Vattholma Iogt-NTO-gård. Den alltom överskuggande frågan för bygden är förstås vad som ska hända när butiken läggs ner om ett par veckor. Ny handlare kan vara på gång, och att få in tillräckligt med kapital genom att erbjuda vattholmaborna möjlighet att teckna aktier i den nya butiken kan inte vara något problem. Men ska lösningen vara långsiktig måste vattholmaborna också handla i affären! Förhoppningsvis kan ett aktivt butiksråd som lyckas pricka in rätt sortiment vara lösningen.
Affärsverksamhet bloggar

fredag, januari 27, 2012

Handelskammaren förnekar sig inte

Den som tror att den principiella-ideologiska debatten om hållbar utveckling är vunnen och att det nu "bara" handlar om att få med alla krafter på ett nödvändigt omställningsarbete kommer på andra tankar vid en läsning av Handelskammarens remissvar angående kollektivtrafikens utveckling i Uppsala län. Att man ifrågasätter om fördubblingsmålet är realistiskt må vara hänt, men när man framför ståndpunkten att en ekologiskt hållbar utveckling är underordnad och inte får ske på bekostnad av ekonomin känns det som att backa bandet till 1900-talet. Trodde faktiskt att den stockkonservativa tankegången om att den som har tillräckligt stort ekonomiskt kapital kan köpa sig en ny livsmiljö om den befintliga blir obrukbar var utrotad, men jag var visst naiv.
Affärsverksamhet bloggar

söndag, januari 15, 2012

Vattholma riskerar åter bli utan affär

Efter att konsum i Vattholma lades ner 2006 kunde man tro att vatthomaborna skulle se till att handla tillräckligt i den Matöppet butik som etablerades några månader senare för att den skulle kunna fortleva. Trots lägre lönsamhetskrav är så inte fallet nu, och situationen så allvarlig att ett krismöte hålls nu på torsdag 19.00 i vattholmaskolan. En lösning jag ttor skulle fungera vore en nyemission av aktier i affären, så att alla vattholmabor erbjöds att bli delägare i affären. Det skulle dels omedelbart tillföra kapital som behövs nu, men också bidra till att alla delägare värnar affären. Att Vattholma definitivt har förutsättningar att både upprätthålla och utveckla affären har VIS tydliggjort i en lokalekonmisk analys.
Affärsverksamhet bloggar