måndag, juni 20, 2011

Sverige nära att dras inför domstol pga vargjakten

"EU för vargens skull" var argumentet JA-sidan i folkomröstningen om EU aldrig använde. Men det hade man kunnat göra, EU-kommissionen godkänner inte regeringens förklaringar till vargjakten och skickar nu en sista varning till Sverige. Om inte regeringen inom två måndader slutar obstruera så drar kommissionen Sverige inför EG-domstolen.
Affärsverksamhet bloggar

lördag, juni 18, 2011

Tillbaka som kollektivtrafikpolitiker

MP:s landstingsgrupp föreslår mig och Linda Eskilsson till den nya kollektivtrafiknämnden. Den första januari 2012 ska alla bitar vara på plats för en fungerande kollektivtrafik i helt ny modell, så det blir intensivt arbete en period. Men nu finns förutsättningar att ordna de där visionerna MP pratat om i tio år; sammanhållen stads- och länstrafik, med samma taxe- och betalsystem. Se om det också går att få nämndmajoriteten att inse att spårvägar i staden och utbyggd regionaltågstrafik också är naturliga och självklara delar av detta sammanhållna kollektivtrafiksystem!
Affärsverksamhet bloggar

tisdag, juni 14, 2011

Uppsala beslutar att släppa kollektivtrafikansvaret

Det hör till ovanligheterna att andra tunga ärenden kommer upp under kommunfullmäktiges budgetdagar, men så är fallet i år. Beslutet att Uppsala kommun (liksom även övriga kommuner i länet gör) ska släppa över kollektivtrafikansvaret till landstinget är inte småpotatis, utan har fått gro mycket länge sedan vi från rödgrönt håll lanserade förslaget. Visst finns det risker - nu gäller det att det finns tuffa trafikpolitiker på landstingssidan som kan matcha all övrig angelägen landstingsverksamhet. Men möjligheterna är större; samlat ansvar ger förutsättningar att utveckla kollektivtrafiken. Den nya nämnd som ska inrättas i landstinget får ett väldigt spännande uppdrag, duka förutsättningarna för kollektivtrafiken i länet. Inte utan att det skulle vara skoj att vara med!
Affärsverksamhet bloggar

söndag, juni 05, 2011

Smakstart för nya rören i demoskop

Bästa MP-siffrorna någonsin i demoskop. Den som trott att MP:s uppgång de senaste åren enbart varit en wetterstrandeffekt tycks således haft fel - en genuin vilja hos allt fler att se en grön omställning är en troligrae orsak. Och de nya språkrören kan efter denna smakstart nå ut till ytterligare grupper!
Affärsverksamhet bloggar

torsdag, juni 02, 2011

Spiken i monarkins kista?

MP-kongressen var ju modigare än partistyrelsen och tog tydligt beslut för monarkins avskaffande. Hjälp på traven att påskynda den process som självfallet till sist kommer att komma ges måhända av kungen själv.
Affärsverksamhet bloggar